Velkommen til blått og grått

musicDette er den perfekte nettsiden for deg som er opptatt av alt innenfor band og musikk. Vi presenterer både historisk og aktuelt stoff om musikk innenfor en lang rekke sjangre. Du er hjertelig velkommen hit, enten du er ihuga musikkentusiast slik som oss, eller du kun er på jakt etter stoff om en bestemt musikkgruppe, sjanger eller låt.

Viktigheten av musikk

Musikk er en av de store kunstformene, og har stor betydning i dagliglivet vårt. Selv når du ikke tenker mye over det, hører du musikk rundt deg svært ofte. Lydsporet på spillet ditt, bakgrunnsmusikken i butikken, vi har musikk rundt oss hele livet. Denne kunstformen har stor påvirkningskraft. Tenk bare på hvor mye vi påvirkes av filmmusikk. Den kan få oss til å gråte, eller få hårene til å stå rett opp i åndeløs spenning.

Stor variasjon hos oss

I tillegg til tekster om band og sjangere, finner du også artikler her hos blått og grått som for eksempel handler om musikkens innvirkning på oss. Er det for eksempel slik at musikk kan gi oss forståelse for andre kulturer og bygge broer mellom mennesker? Bruk av musikk er også en vitenskap, enten det er i kommersiell hensikt eller terapeutisk. Visste du at det enkelte kirurger lytter til klassisk musikk under operasjon? Eller at instrumentell musikk kan være det beste når du skal konsentrere deg?

Musikk i mange utgaver

Musikk er altså så mye mer enn hva man kanskje umiddelbart tenker på når man hører ordet musikk. Musikk kan være både akademisk, en fysisk utøvelse, og en kunstform, og mye annet. Musikken følger oss hele livet, fra før vi er født til vi er gamle og grå. Vi håper at våre artikler om musikkens mange fasetter kan være til glede og inspirasjon!