Ingrid Jensen – fantastisk jazztrompetist

Instrumentell jazz har lenge vært en kunstform dominert av menn, men i dag er det stadig flere kvinner som studerer og spiller jazz. En av de aller mest kjente jazztrompetistene er kanadiske Ingrid Jensen. Hun har et solid rykte i jazzverdenen, og er ansett som en av de beste i sin generasjon.

Historien bak Ingrid Jensen

Jensen ble født i Vancouver, og har vært aktiv jazzmusiker siden 1987. Hun ble uteksaminert fra Berklee College of Music i 1989 og spilte på 1990-tallet i de innovative jazzorkestrene til Maria Schneider og Darcy James Argue. Egentlig ville foreldrene at hun skulle velge en karriere som engelsklærer, men hun var “bare interessert i musikk”. Hun vant den prestisjetunge Juno-prisen for debutalbumet “Vernal Fields”, og har vært nominert en rekke ganger etter dette, så det beviser vel til gangs at hun valgte riktig vei i livet.

En travel dame

Ingrid Jensen har også dukket opp på Saturday Night Live, og denne herlige dama har gitt ut hele ni album. Dersom du er mer nysgjerrig på Ingrid Jensen, sjekk ut hjemmesiden hennes. Du finner også en mengde videoer med Jensen på YouTube, også videoer der hun snakker om hvordan du kan lære og spille (og elske) trompet.

Daisha Douglas